Sajtó

 Sajtóközlemény 1. (2017. május)

 

Víz, Zene, Virág Fesztivál – Találkozzunk Tatán!

2017. június 23-25. között Magyarország legnagyobb családi fesztiválja vár minden érdeklődőt Tatán, az Öreg-tó partján, a középkori vár festői díszleteivel. Immár 24. alkalommal megrendezett fesztiválon együtt szórakozhat az egész család, hiszen 0-99 éves korig mindenki megtalálja a kedvére való programot, az interaktív bemutatóktól, a koncerteken át a tűzijátékig.

A legkisebbeket a Szipi-gyermekszigetek, színpadi műsorok, kézműveskedés, állatsimogató, interaktív tudományos játszóház, vidám vásári forgatag várja. A gyerekek által választott gumikacsák idén is hősies küzdelmet folytatnak a győzelemért a Kacsafutamon!

A nagyobbak kedvükre válogathatnak a színes zenei- és fesztiválkínálatból, amelyből ízelítőül csak néhányat – a teljesség igénye nélkül – felvillantunk. Hazai és külföldi zenekarok, sokféle stílusban, több helyszínen nyújtanak igényes szórakozást. Fellép a ’80-as évek legendás rock csapata, a Karthago, Majka & Curtis, a Bikini, a Ghymes, a TNT, Anna and the Barbies, az Irie Maffia, a Kaláka, az Auróra, Bereczki Zoltán és a Sztárban sztár+egy kicsi műsorból ismert partnere, Berki Artúr, Gubás Gabi, Pápai Joci, aki az idei Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviseli, Hot Jazz Band, Little G. Weevil, az X faktorból ismert Soulbreakers és sokan mások. A legfrissebb dallamokat a Cseh Tamás program tehetségei biztosítják. A helyi vagy országosan ismert előadók, együttesek mellett lesznek külföldi vendégeink is, Lengyelországot a Kraków Street Band, Észtországot pedig a S.E.K.S zenekar képviseli.

A hatalmas electro party arénában pedig pénteken és szombaton hajnalig tart a buli, ahol – mások mellett – Sterbinszky, Horvát Tamás, Bárány Attila járul hozzá a fergeteges hangulathoz.

A fesztivál egyik meghatározó eleme a víz, hiszen a rendezvény is az Öreg-tó partján, a Vár vonzáskörzetében van. Kihasználva ezt a nagyszerű lehetőséget a tavon is különböző programok színesítik a fesztivál kínálatát. Ezek sorából ki kell emelni a lampionos vízi karnevált, a sárkányhajó regattát, vitorlás versenyt, légpárnás hajó bemutatót.

A fesztiváltól elválaszthatatlanok a virággal kapcsolatos programok. Pazar virágkiállítás, különleges világító virágok, orchideacsodák és hozzájuk kapcsolódó szaktanácsadás, a már hagyományos hattyúligeti virágkompozíciók, minikert építési ötletek és megvásárolható eszközök várják az érdeklődőket.

Az idei év legnagyobb szenzációjának ígérkezik egy rendkívül látványos, unikális show-elem: HANGFESTÉS. A fények és hangok varázslatos találkozásának lehetnek szem- és fültanúi szombat este a fesztiválozók. Tata féltett kincsét, a Zsigmond-kori várat színes fényekbe öltöztetjük és egy speciális technika, valamint különböző hangok segítségével tesszük még ragyogóbbá.

A fesztiválozók borászati és gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak, hiszen a Borudvarban megízlelhetik a helyi borvidék pincészeteinek kiválóságait, de Tokajból  is várunk vendégborászatokat. A hagyományosan remek pecsenyék mellett a legmenőbb különlegességeket a Food Truck Show biztosítja.

Felnőtteknek a három napra 2.000 Ft-ba kerül a jegy (elővételben, interneten keresztül 1.700 Ft-ba; epass.hu), 12 éven aluli gyermekeknek ingyenes.

További információk: vizzenevirag.hu

Magyarország legnagyobb családi fesztiválja szeretettel vár mindenkit a festői Tatán!

 

 

Sajtóközlemény 2. (2017. június)

 

Víz, Zene, Virág Fesztivál- Különleges Fesztiválprogramok

2017. június 23-25. között Magyarország legnagyobb családi fesztiválja Tatán, az Öreg-tó partján, a középkori vár környezetében várja vendégeit. A fesztiválon együtt szórakozhat az egész család, hiszen mindenki megtalálja a kedvére való programot. A széles palettájú, minden generációt megszólító, számos stílust és irányzatot felölelő zenei- és koncert kínálat mellett rengeteg érdekességeket, izgalmakat, ritkaságokat tartalmazó programfüzérrel is várjuk a fesztiválozni vágyókat. Lássuk a részleteket – a teljesség igénye nélkül!

A legkisebbek az állattartással ismerkedhetnek az állatsimogatóban. Különböző kutyás bemutatókon lehet drukkolni az ügyes négylábúaknak, de a Tappancs Állatmenhely szakembereitől megszívlelendő tanácsokat is kaphatnak az örökbefogadásról, felelős állattartásról. Ingyenes vidámparki játékok, izgalmas versenyek várják a vállalkozó szellemű aprónépet a Szipi-Gyerekszigeteken. Akik kíváncsiak arra, hogy lehet a lisztet életre kelteni, azok az Ireks: Picurka Pékek Ligetében kézműveskedhetnek, valamint Talentum Ökojátszóházban készíthetnek tárgyakat újrahasznosított alapanyagokból. A már hagyományos Kacsa-futam sem maradhat el: a kis sárga gumikacsák hősies viadalt folytatnak a győzelemért! A színpadokon zajló gyermekprogramok közül kiemelkedik a Kaláka és Gubás Gabi műsora.

A nagyobb gyerekek és fiatalok szombaton a győri Mobilis természettudományos élményközpont segítségével győződhetnek meg arról, hogy a fizika nem nehéz, unalmas tantárgy, hanem egy rendkívül izgalmas, látványos kísérletekkel gazdagított, tudományos barkácsolásra teret biztosító játék. De a fiatalok és műszaki érdeklődésűek körében bizonyára nagy tetszést fog aratni a kerékpár-meghajtású kisautó-verseny is, amely szórakoztatva hívja fel a figyelmet a környezettudatos közlekedésre.

A család apraja-nagyja közösen ámulhat a hagyományos Veres Zoltán műrepülő-, illetve a gőzhajó- és légpárnás vízimentő bemutatókon, együtt csodálhatják meg az Öreg-tavi szökőkutat, a Hattyúliget virágkompozícióit,  a virágkötészeti Magyar Kupa műremekeit, a tűzijátékot, a pompás orchideák látványát, valamint a  vízikarnevált.

A különlegességekre fogékony ínyenceknek ajánljuk a kipróbálható „EBRU” papírmárványozási technikát a Művelődési Házban, a világító virágokat a Várudvarban, és a minikert workshopot is. Mindenki számára igazi szívet melengető és szemet gyönyörködtető csemege lesz a fényfestéssel ragyogóvá varázsolt Vár. Egy speciális technika és a Ghymes frontemberének, Szarka Tamás fellépésével énekhangra komponált fényjáték színesíti a középkori várat.

Mindezek mellett számtalan egyéb programmal is várjuk az egész családot, unokától ükszülőig! Garantáltan talál mindenki kedvére valót az öt színpad valamelyikén, a fesztivál számos helyszínének egyikén: a Borudvarban, a Művelődési Házban és környékén, a Várban, a Várudvarban, a Kastélykertben, a parti sétányon. A fellépő hazai és külföldi zenekarok, sokféle stílusban, több helyszínen nyújtanak igényes szórakozást. Fellép – többek között – a ’80-as évek legendás rock csapata, a Karthago, Majka & Curtis, a Bikini, a Ghymes, a TNT, Anna and the Barbies, az Irie Maffia, a Kaláka, az Auróra, Bereczki Zoltán és a Sztárban sztár+egy kicsi műsorból ismert partnere, Berki Artúr, Gubás Gabi, Pápai Joci, aki az idei Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat képviselte, Hot Jazz Band, Little G. Weevil, az X faktorból ismert Soulbreakers és sokan mások. A helyi vagy országosan ismert előadók, együttesek mellett lesznek külföldi vendégeink is, Lengyelországot a Kraków Street Band, Észtországot pedig a S.E.K.S zenekar képviseli.

Élvezzék a fesztivál forgatagát, a frenetikus hangulatot!

További információk: www.vizzenevirag.hu