Tataiak a virágos programokban

A Víz, Zene, Virág Fesztivál virágos programjait több éve Kostyál Anikó, a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanára segíti tanulóival. A diákok a virágkötő és a dísznövénykertész osztályok tagjai.

Ők segítik a virágok becsomagolását, szakszerű elszállítását az ország egyik legjelentősebb “virágpiacáról”, a budapesti Flóra Hungária csarnokból, majd kipakolását a virágkötők országos bajnokságának helyszínén, a tatai várban, a Törökkori Átjáróban.

A több mint 10 fős csapat felnőtteket is zavarba ejtő rutinnal végzi a munkáját. A gyors és szakszerű mozdulatokat Nagyné Técsi Ágnes tanárnő felügyeli.                                

Az osztály 2018/19-es tanévben végzett munkájáról és eredményeiről büszkén számol be az osztályfőnök: Pataki Tamás és Kiss Mónika 10.D osztályos virágkötő és virágeladó diákjaink részt vettek a Savaria Floriadae Ifjú Virágkötők XXX. Országos Versenyén, ahol Pataki Tamás I. helyezést ért el. Kiss Mónika munkája is megállta a helyét, ő a középmezőnyben végzett.

Tamás az Őszi Kegyeleti Országos Virágkötészeti versenyen is részt vett, ahol III. lett.          

 A Vízzenén az országos bajnokságon a versenyzők segítésén túl a Zongorás hattyúliget elnevezésű “selfie-park” létrehozásában is részt vesznek Pataki Tamás vezérletével!