10 ÉVES AZ ÉLETFA GYEREK KLUB

Szülőként példaképek vagyunk, és mindeközben gyermekeink is példaként szolgálnak számunkra. Erről hajlamosak vagyunk néha elfeledkezni.

Ám mi történik, ha szülők, felnőttek, tinik, kisgyerekek összefogunk? Közösen már egymást segítő csapattá válunk, amelyben mindenkinek megvan a maga feladata. Mindezt miért? Azért, hogy gyermekeink egészséges felnőtté váljanak! A mutatott, a követett és persze megtanult példánkat követve! Nem mindegy, hogyan élünk, mit eszünk, mit mivel eszünk, hogyan étkezünk. És a legfontosabb tudnivaló! A táplálkozás önmagában nem elég, a mozgás szeretete, az életmódunk az, amivel elől járhatunk, segíthetjük szemünk fényeinek egészségesebb, sőt egészséges jövőjét!

Itt, az Életfa Országos Egészségőrző Program keretein belül éppen 10 éve, hogy létre jött egy olyan csodálatos kezdeményezés, ahol szakemberek, kollégák, szülők egy igazi Gyermek Team-ként, közösen igyekszünk segíteni egymásnak és másoknak, hogy gyermekeinket az egészségre, az egészséges életmódra, egészségtudatos gondolkodásra neveljük. Egy hely, ahol biztonságban tudhatjuk a gyermekeinket, játékosan, a saját igényeiknek megfelelően terelgetve őket az egészséges felnőtté váláshoz vezető úton.

Itt a Gyerek Klubban nincsenek kötelező tevékenységek, szabályok, egyetlen dolog fontos: mindenki érezze jól, jobban magát!

Számtalan rendezvényen vettünk már részt a gyermekeknek szóló programokkal. Sok-sok versenyt rendeztünk, kirándulásokat, táborokat szervezünk, ahol az Életfa Program iránymutatása alapján, az élet minden területén igyekszünk tanácsot, útmutatást adni, segíteni a családoknak, gyerekeinknek.

Rendszeres segítőink az értékek megőrzése mellett a tudatosságra, a helyes táplálkozásra, helyes tisztálkodásra, testápolásra, mozgásra, akár a szép kiejtésre, a szép beszédre célirányosan segítenek rávezetni a gyerekeket. Nem beszélve a minőségi termékek fontosságáról! Tesszük ezt iskolapad és osztályterem nélkül, semmit sem apróságainkra erőltetve, hanem megmutatva nekik azt, mit érhetünk el szeretettel, türelemmel, játékossággal.

Ebben az évben még nagyobb figyelmet szentelünk Nekik, meghívjuk Őket is az egészséges ételek elkészítésére a főzőklubokba, írások, cikkek szólnak róluk, rólunk, hozzájuk…. Meghallgatjuk ötleteiket, kívánságaikat, amelyekkel a közeli jövőre, az egészséges „felnőtté válás”-ra készülünk közösen, velük-veletek együtt.

Januárban egy egész éves csapatversenyt hirdettünk meg „2019 Életfa Gyerekcsapata” néven, amely több állomásból áll, több helyszínen megrendezve. Természetesen az Életfa Program rendezvényeivel egyidejűleg! A gyerekeknek szóló sport és elméleti részből álló versenysorozat nyertes csapata összesen 1.200.000,-Ft-ot tudhat magáénak, amit szabadon felhasználhatnak a csapatok. Akár egy közös kirándulást, nyaralást, élményt, de a minőségi termékeink vásárlására is fordíthatják ezt az összeget. A versenyben pontokat gyűjtenek a csapatok minden fordulóban, az eredményhirdetés pedig novemberben, az Életfa konferenciánk keretében lesz megtartva – természetesen senkit nem hagyunk ajándék nélkül!

Következő versenyfordulónkat Tatán tartjuk, ahol bekapcsolódunk a Víz, Zene,Virág Fesztivál szuper programjaiba is. Ide várunk kicsiket és nagyokat egyaránt!

Szeretettel:

Életfa Gyermek Team