Mi vagyunk a rock!

Akár az Öreg-tó környéki fák is elmesélhették volna …. a rockzene hatásai közül a legkomolyabb, hogy megásta a szakadékot a háború után felnövekvő generáció és szülei ízlése, világlátása között. Lehetőséget adott a „rocknemzedéknek” a bennük lévő lázadó életérzés kifejezésére, mert ez a zene csak nekik szólt, az ő életérzésüket hirdette. A zenei megújulást követte az öltözködési stílus, a hajviselet és a teljes viselkedéskultúra megváltozása. A rock futótűzként terjedt a nyugati világban és a vasfüggöny sem állhatta útját!

Nálunk megküzdve a 3T viszonyaival már a hatvanas években feltűntek az amerikai stílust követő énekesek és zenekarok. Zalatnay és a „fekete bárányok”, Hobo, a P. Mobil, a Beatrice jutott a legmesszebbre.  Szövegeikkel ők vívták ki legjobban az államhatalom ellenszenvét. Majd jött a Pokolgép, az Ossian, a Tankcsapda, akik az 1990-91-es években robbantak be a köztudatba, és felkavarták az állóvizet a rockzenei életben. Hatalmas méretű rajongótáborok mutatják azt, hogy a minőségi rockzenére van igény.

A ’19-es fesztiválon 7 színpadon szól majd a zene, benne rockkínálat, élén az Edda, a Lord, a Légió áll, de a műfaj erényeit a többi „bandánál” is felismerhetitek, hiszen … Ők a rock!