Mezők lilioma

Mezők lilioma

Szép nyári kiállítással várja Tata a Víz, Zene, Virág Fesztiválra látogató vendégeket.

Az 1950-ben díszeitől és berendezésétől megfosztott, szekularizált és évtizedeken keresztül használaton kívüli, elzárt Piarista Kápolnában kerül sor egy 53 művész munkáit felvonultató, tartalmában a szakralitás felé forduló, kortárs képzőművészeti kiállítás rendezésére.

A különös térben megrendezett, alkalmi kiállítás a szakralitás nyelvén szólal meg. Máté evangéliumának boldogító igéit választották a kiállítás rendezői mottóul, a kiállítás vezérfonalaként.  „Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak, mégis, mondom nektek, még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül.” (Mt 6,28)

Az evangéliumi idézet a hit és az isteni gondviselés igéje, a liliom-hasonlat benne egy életre szóló tanács és útmutató…

A kiállítás a Kuny Domokos Múzeum, a Mecénás Közalapítvány és a Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ szervezésében, Tata Város Önkormányzata támogatásával valósul meg. Kurátora Kövesdi Mónika művészettörténész és Lévai Ádám grafikusművész.

A kiállítás megnyitójára a 3. Generációs Közösségi Napon kerül sor 2019. június 27-én 17 órakor.

Az alkotások 2019. szeptember 22-ig tekinthetők meg a Piarista Rendház kápolnájában.

A Piarista Kápolna megközelítése: a kápolna volt Piarista Rendházban (2890 Tata, Tanoda tér 11.) található. Legkönnyebben a Bláthy Szakgimnázium felé nyíló kapu felől lehet megközelíteni 5 perc sétával. A Tanoda tér a Fazekas utcán haladva az első saroknál bal kéz felől nyílik.