Jó Hír a standard és musical szerelmeseinek szombatra és vasárnapra

Jó Hír a standard és musical szerelmeseinek szombatra és vasárnapra

Idén sem maradnak zenei csemege nélkül a vájt fülű standard és musical-rajongók.

A Borudvari Pódiumon szombaton a Pozsár Béla vezényelte Scotch & Coke lép fel Hajdú Ilona, Eperjes Nóra, Juhász Laura énekesek főszereplésével, este a Kifordítva Együttes igényesen megzenésített verseivel váltja őket a Magyarock Dalszínházbeli Balogh Attila vezényletével.

A két koncert közötti időben a Grundfos-Várszínpadon 19 órától a Dixie Kings of Hungary kínál felejthetetlen zenei csemegét. „Mint ismeretes Benkó Sándor halálát követően a zenekar tagjai múlt év februárjában jelentették be, hogy a jövőben Dixie Kings of Hungary néven új zenekart alapítanak. Benkó Sándor helyét az új zenekarban egy nagyszerű fafúvós, Dennert Árpád tölti be. Vele új lendületet kapott a zenekar, megjelent egy új hang, egy új szín, különös tekintettel arra, hogy a régi zenekarban ismeretlen hangszer, a tenorszaxofon is helyet kapott a műsorban. A produkció arculatát, hangzását továbbra is az “utolsó mohikán”, Nagy Iván határozza meg, hiszen jellegzetes harsonázása és éneklése mellett az új hangszereléseket is ő készíti.” – olvashatjuk a pesti Dixie Klub oldalán. Egészen friss hír, hogy több éves pereskedés után a zenekar a jövőben jogosult a Benkó Dixieland Band név használatára, ami egészen biztosan nem csak jogi, hanem a zenei örökség kérdése is!

A Grundfos –Várszínpad vasárnapi programja is minőségi zenét ígér, hiszen a Cserháti Zsuzsa emlékest szólistája Kratelli Josephine, akit Molnár György Lyra díjas harmonikaművész kísér.

Vasárnap kora délután a Magyarock Musical Band és Mészáros Árpád Zsolt ad koncertet az Otto Fuchs Nagyszínpadon. MÁZS kedvelt művész Tatán és környékén, a Vízzene színpadán azonban nem láttuk az utóbbi időben.

Este fesztiválzárónak is beillő produkcióval áll elő a Smooth Jazz Brothers és Charlie is, de a fő attrakció mégis csak az lesz, amikor a smooth jazz „all stars” csapata – Csapó Krisztián Kríz, Ferencz Péter Dávid Peet, Pálinkás Gergely, Temesi Berci és Zolbert – és a hazai rock-blues színpadok doyenje, Charlie egy szám erejéig összeáll, hogy megörvendeztessék Tatát és fesztiválozó közönségét!