Újra Szipi-sziget!

Újra Szipi-sziget!

A Szipi-sziget gyermekprogramjai az Eszterházy Lovarda előtti Tóparti Sétányon zajlanak, ahol árnyas fák biztosítanak kellemes játékteret a gyerekeknek és az őket felügyelő szülőknek, nagyszülőknek. A
Életfa Program Szipi Pódium, a Hazai Pálya színpad programja és a Szipi-staféta Pontgyűjtő Játék mellett számos látni- és tennivaló várja a családokat.

A 2019-es fesztivál gyermekprogramjainak különlegessége, hogy a Just&Nahrin Életfa Programjának Gyerek Klubja a Szipi-szigeten ünnepli 10. születésnapját. 

A Szipi-stafétában a hagyományosnak tekinthető – de népszerűségében töretlen – „légvár vonal” mellett ismeretterjesztő és interaktív programokkal várjuk a gyerekeket és szüleiket. A Tappancs Állatotthon a felelős állattartásra, a Kis Zseni a hatékony pedagógiai módszerek sokszínűségére, a Magyar Nukleáris Társaság az atomenergia békés célú felhasználására, az Egy csepp figyelem Alapítvány az egészséges életmód kialakításának fontosságára, a Just&Nahrin pavilonja a gyógyító növényekre hívja fel a figyelmet „nem csak gyerekeknek”. A MI, TATAIAK Közösségi Arcképcsarnok apropója hívja életre városmarketing céllal azt a pavilont, ahol Tata természeti és épített környezetének turisztikai vonzerőt jelentő szépségeit mutatjuk be.

Szombaton és vasárnap a stafétába új játékok is bekapcsolódnak, itt lesz Paprika Jancsi, aki Csúzlizdáját hozza el ez alkalommal, és különleges élménnyel kecsegtet a XIX-XX. század fordulójának játékaiból rendezett tér is, amely Molyolda néven illeszkedik majd a staféta játékai közé.

Vasárnap Eddz a szabadban! címmel változatos programmal mutatkozik be egy aktív közösség, amely a szabadtéri sportokat népszerűsíti.

A Szipi-staféta játékszabályai

A Szipi-sziget játékait Szipi-staféta néven fűztük egy keretjátékba. Ezeket Szipi-emblémával ellátott, 1-14-ig számozott táblával láttuk el. A keretjátékba ingyenesen lehet bekapcsolódni, de CSAK pontgyűjtő kártyával vehető igénybe. Pontgyűjtő kártyát a Szipi-centrumban vagy a játékokat felügyelő Szipi-kalauzoktól lehet kérni.  A pontgyűjtő játékban a légvárak (1-6.) mellett érdekes interaktív, kézügyesség fejlesztő, ismeretterjesztő programokat ajánlunk.

Ha a játékok közül legalább 10 különböző játékban való részvételedet menetleveleden igazolták a Szipi-kalauzok, ajándékot kapsz a Szipi-centrumban!

FIGYELEM! 
A stafétában a menetek nem kapcsolhatók össze, a játékidő végén a játékból ki kell szállni, ki kell jönni! Ha tetszett a játék – és ezért újra játszanál -, ahhoz újra sorba kell állnod!

A játékok használata közben tartsd be a szabályokat, s figyelj a Szipi-kalauzok kéréseire, utasításaira!

A Szipi-staféta nyitva tartása (ingyenes időszaka):

Péntek 16-20 óráig, szombaton és vasárnap 10-18 óráig.

A Szipi-staféta Pontgyűjtő Játék állomásai:
1. Titanic légvár
2. Kiscsúszdás légvár
3. Tutajos légvár
4. Vakondhajsza légvár
5. Söprögető légvár
6. Kisvonat
7. MI, TATAIAK
8. Atomvilág
9. Kis Zseni
10. TSZC Bláthy – Mesterségek sátra – Robotika
11. Ősi mesterségek

12. Libri Bookline busz – Szívünk rajta!
13. Paprika Jancsi Csúzlizdája (csak szombat-vasárnap)
14. Molyolda – régi idők játékai (csak szombat – vasárnap)