VIRÁGKÖLTEMÉNYEK A 26. VÍZ, ZENE,VIRÁG FESZTIVÁLON

VIRÁGKÖLTEMÉNYEK A 26. VÍZ, ZENE,VIRÁG FESZTIVÁLON

A Tatán rendezett VII. Virágkötészeti Magyar Bajnokság olyan magas színvonalú, hogy ország-világ csodájára jár az itt született virágkompozícióknak. Ennyi szépség egy helyen, és mindez természet adta csodákból, a nyár virágaiból, ritkán látható.

    

A virágkötő szakma prominenseinek összecsapására kerül sor a jubileumi Víz, Zene, Virág Fesztiválon rendezett virágkötészeti versenyen, a 2019-es Magyar Bajnokságon Tatán. A versenykiírás követelményei mellett a résztvevőknek az idővel is meg kell küzdeniük, hiszen idén is rendkívül gyorsan kell elkészülniük a kreatív és professzionálisan kivitelezett műalkotásoknak. A versenyzők három feladatot kapnak. A menyasszonyi táskadíszre 90 perc, az esküvői fejdíszre 60 perc és a esküvői háttérfal elkészítésére 120 perc áll majd rendelkezésükre. A végeredmény látható lesz a Törökkori átjáróban,illetve a török kori átjáró előtt is láthatóak lesznek majd virág kompozíciók.
Mi sem lehet szebb, mint egy késő nyári, kora őszi esküvő!

  
A Víz, Zene Fesztivál egyik fő eleméhez idén az egyik legcsodálatosabb emberi kapcsolatot, a házasságot társítottuk.
2019-ben egy varázslatos esküvői környezetben tekinthetik meg virágokat a Tatai vár részét képező törökkori átjáróban.
Az idei évben a versenyfeladatok az esküvő köré épülnek, elszakadva a téma hagyományos megközelítésétől.
Fontos szempont, hogy a három alkotás hangulata, stílusa megegyezzen, mintha egy valós esküvőn szerepelne.

A remekművek megalkotásához nem elegendő a szakmai fogások, és mesteri technikák ismerete, a legjobb virágkötők egyéniségüket, hangulatukat, vagyis benső világuk egy kis darabját is képesek belekötni a virágcsodákba. A Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete örökös megújulásra sarkallja a virágkötőket, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb és újabb technikák, izgalmas kellékek, sőt, még új növényfajok is. Az országos verseny feladatait a VVVMSZE három tagú zsűrije értékeli nemzetközi szabályok alapján. A döntőbíráknak idén sem lesz könnyű dolguk, hiszen a szépségek megítélése a szigorú szakmaiságon túl nagyfokú szubjektivitást is igényel.

Szerencsés a közönség, hiszen nekünk csak annyi dolgunk lesz, hogy befogadjuk a csodás látványt és három napig gyönyörködjünk a nem mindennapi virágkompozíciókban. A fesztivál virágos arca megmutatkozik egyéb helyszíneken is. 

Díjátadó: 2019.06.28.  15:30h

Az Országos Bajnokság versenyzői:

Albert Mariann
Baumann Anikó
Bazan Lajosné
Gerliczki Zoltán
Kiss Attila
Kövér Krisztián
Kövesdi- Molnár Zsuzsanna
Megyer Éva
Nagy Péter
Németh Attila