Szórakozzunk biztonságban – A Víz, Zene, Virág Fesztivál biztonsági intézkedései a látogatókért   

Szórakozzunk biztonságban – A Víz, Zene, Virág Fesztivál biztonsági intézkedései a látogatókért   

A Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország legnagyobb családi fesztiválja. Számtalan programunkat,  a víziversenyeket, a vásárt, a gasztropultokat és a Fesztivál egyéb eseményeit közel 3000 fős csapat szolgáltatja.

A rendre és a biztonságra a Rendőrség helyi, megyei és központi parancsnokságai kiemelt erőket csoportosítanak. Munkájukat a Polgárőrség segíti 24 órás szolgálatával. A rendezvényt a legnagyobb magyar fesztiválokon dolgozó IN-KAL Security Events Kft. munkatársai biztosítják. A Katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen ellenőrzik az eseményeket. Az esetleges tűzveszélyt a helyszínre telepített tűzoltóság kezeli. A Fesztivál 110 oldalt meghaladó biztonsági tervét a megfelelő referenciákkal rendelkező Helpdesk Kft. írta és egyeztette az illetékes hatóságokkal.

Az egészségügyi szolgálatot több felszerelt és életmentésre szakosodott mentőautó és felkészült mentőorvosok biztosítják.

A látogatók biztonsága érdekében a nemzetközi protokollnak megfelelően a következő intézkedéseket tettük:

-3 jól átlátható beléptetőkaput üzemeltetünk az infrasruktúrális és biztonsági követelményeknek megfelelően. A Fesztiválra be lehet jönni a Cifra-kapun, a Váralja utcai Főkapun a Művelődési Háznál valamint a Bláthy kapun- Hősök terénél.

-A kapuknál általános jellegű és rendszeres csomagátvizsgálást tartunk. A Fesztiválra az 1 liter személyes használatra szánt alkoholmentes folyadékon kívül kereskedelmi mennyiségű ital nem hozható be. Alkoholos ital a fesztiválterületre nem hozható be. A biztonsági személyzet döntése szerint ruházatátvizsgálást is végezhet.

A látogatók a következő magatartással járulhatnak hozzá a biztonságos és kényelmes szórakozáshoz:

A BELÉPÉSNÉL:

  • A jegyet interneten (ráadásul olcsóbban) előre megvásárolja, csökkentve ezzel a sorokat.
  • Amennyiben a helyszínen vásárol, igyekszik elkerülni a csúcsidőt (péntek délután és este, szombat délután)
  • A karszalagot önmaga, vagy munkatársaink segítségével karjára felhelyezi, táskáját a biztonsági átvizsgálásra előzetesen megnyitja.

A FESZTIVÁLON:

  • Megismeri a programfüzetben írt biztonsági tudnivalókat, azonosítja a menekítési pontokat.
  • Viharjelzés esetén követi a Fesztiválrádió és a biztonsági személyzet utasításait.
  • Gyanús eset vagy személy, segítségre szoruló látogató megpillantása esetén azonnal értesíti a legközelebbi biztonsági őrt, információs munkatársat, vagy bármilyen hivatalos személyt.
  • A Fesztiválterület elhagyása során betartja a szokásos normákat és a közlekedés általános szabályait.