Főzőshow: ehető virágok a Vízzene színpadán

Főzőshow: ehető virágok a Vízzene színpadán

„Virágra szóló” ételek és történetek várják szombaton és vasárnap kora délután az érdeklődőket a borvár színpadán megrendezendő gasztroshow-n! A Víz, Zene, Virág Fesztivál több mint két évtizedes történetében először ugyanis főznek is a virágokkal. Szarka Zsófi gasztroújságíró – aki főzőműsoraiban, gasztro cikkeiben mutatja be a hazai és a nemzetközi ételek féltett receptjeit és elkészítésük fortélyait – most Tatára is ellátogat.

Zsófi azt mondja, ha azt gondoljuk, hogy a zsenge, színes kis virágok alatt csak ugyanilyen zsenge ételek lapulhatnak, tévedünk! A szombati napon egy igazán vagány, sajátos street food készül majd, füstölt hússal, markáns szószokkal és grill zöldséggel, mindez házi buciban. Pénteken pedig a felvidéki “dolka” desszert sül majd a jellegzetes dolka sütőben, amihez sok-sok gyümölcs és egy levendulás vaníliakrém dukál! A történetek, legendák, pletykák és receptek sem maradnak titokban, amiről  Szarka Zsófi és vendégei gondoskodnak  majd. Aki időben érkezik, az nem csak kóstolhat, hanem a show-ban is részt vehet!

Szóval szombaton és vasárnap 13:30-kor a Borgwarner Borvár Színpadon Zsófi olyan recepteket, trükköket és ötleteket mutat meg, amelyeket biztos, hogy nem találunk meg a szakácskönyvekben. Nagymamák, háziasszonyok, kezdő és haladó szakácsok figyelem, mindenkinek ott a helye!