Ajándék csütörtökkel vált 4 napossá a 25. Vízzene

Ajándék csütörtökkel vált 4 napossá a 25. Vízzene

Sokan kérték, így idén megtettük, ingyenes 0. nappal bővítettük az ország legnagyobb családi fesztiválját. A június 21-i, csütörtöki nap programját megtalálja, ha ide kattint!
Mi lesz még a 3 ingyenes koncerten és a nívós kulturális bevezetésen kívül? Persze, hogy vásár, és abból is a legigényesebb fajta.

A kézművesek csütörtökön délután 16:00 órakor kezdik kínálni portékájukat, a forgatag már aznap 21:30-ig tart. A standok biztosan nyitva lesznek a 4 fesztiválnapon este fél tízig. Pénteken 14:00 órakor, szombaton és vasárnap délelőtt 10.00 órakor kezdik meg az árusítást. Nemcsak vásárolni, nézelődni, akár tanulni is lehet majd ha végig sétálnak a vásárosok utcáján. Vasárnapig, mely az év legrövidebb éjszakája szinte bármi megtörténhet, a kívánságok teljesülhetnek.  A varázslatos éjszaka, a nyári napforduló, vagyis a Szent Iván-éj zárja majd az idei programot.

Ehhez az ünnephez sok tűz dukál, amiből nem lesz hiány az Öreg-tó partján, lesznek tűzzsonglőrök, Pyromusical és hagyományos tűzijáték is. Eljön a Fesztiválra Oppenauer Péter díszkovács mester is, aki nagyapjától tanulta a tüzes kovácsmesterség alapjait és jó hagyományőrzőként kézzel kovácsolt munkákat készít. A Vízzenén látványkovácsolni fog, izgalmas fortélyokat mutat majd kicsiknek és nagyoknak.  Az érdeklődők súlyos kovácsköténybe bújva kipróbálhatják ezt a szép mesterséget, apró ajándéktárgyakat készíthetnek maguknak. A kovácsok segítségével a fesztiválra látogató gyerekek szerencsepatkót készíthetnek maguknak, akár saját nevüket is belekalapálhatják.
Lesz a vásárban kertépítő, hoznak majd varázslatos orchideákat és kaktuszkülönlegességeket valamint olyan tavirózsát, ami nem vízben él, vagyis az is vásárolhat belőle, akinek otthonában véletlenül nincs egy erre alkalmas tó.
Szemet gyönyörködtető kézműves termékek; kerámiák, használati és dísztárgyak, viseletek; natúr- és biokozmetikumok ejtik majd bűnbe a hölgyeket. De a jó étvágyú urak is találnak majd kedvükre valót, hiszen őstermelőket is várunk, akik egészséges finomságokat kínálnak; lesz sajt, méz és lekvárok. Vásár nem létezik míves mézeskalács nélkül, meglepő és izgalmas portéka azonban a cserepes cukorvirág vagy a cukormasszából készülő lebegő dísz.

Látogassanak el a 25. Víz, Zene, Virág Fesztiválra és mindennek élőben is csodájára járhatnak, akár már a 0. napon, június 21-én csütörtökön délután!

Ajánlatunk:

Grundfos – Pyromusical
péntek 22.30 – Grundfos Várszínpad

Los Ballos Special tűz-zsonglőr program
szombat 21.00 – Családok éve Gyermekszínpad – Szipi Játékszín

Tűzijáték
szombat 22.15