A fellépőknek is különleges az idei “Vízzene”

A fellépőknek is különleges az idei “Vízzene”

Deák Bill Gyula, a Paddy and The Rats, Vastag Csaba és Pápai Joci mondta el, miért várják a jubileumi Víz, Zene, Virág Fesztivált.

Nemcsak a közönség és a város, hanem a sztárok is nagyon készülnek már a Víz, Zene, Virág Fesztiválra. Így például Deák Bill Gyula is. A magyar blues ikonikus alakja elárulta: nagyon nagy szeretettel jön Tatára, ahol vasárnap este 8-kor fog fellépni. Szereti a vízzenés közönséget is, ráadásul több barátja is ide valósi. Azt is elmondta, hogy a Hobó-korszaktól a legújabb szólólemezekig számos dal elhangzik majd, de az István, a királyból is elénekli majd azokat a dalokat, amelyeket annak idején Torda, a táltos szerepében a Királydombon. Érdekes egybeesés egyébként, hogy a rockopera is jubileumot ünnepel az idén: 35 éve mutatták be a darabot, amelynek dalai most Bill kapitánnyal a 25 éves fesztiválon is elhangzanak majd.
Az idén 10 éves Paddy and the Rats is duplán ünnepel Tatán, a pénteken 18 órakor kezdődő koncerttel: Paddy, azaz Oravecz Kristóf frontember rejtélyesen csak annyit mondott, hogy a kerek évfordulójuk mellett biztos, hogy a fesztivál negyedszázados jubileuma is meghatározza majd a buli hangulatát.
– Mindig nagy élmény a tatai fesztiválon koncertezni. Jó érzés szabad ég alatt játszani, főleg, ha ezt a nagy melegben vízparton teheti az ember – tette hozzá Paddy, akitől megtudtuk: a nagy közönségkedvenceket és az új lemez dalait is hallhatjuk majd.
Igazi örömünnep lesz Vastag Csabának is a szombat 16 órai koncert, ugyanis testvérével, Tamással léphet színpadra. Ez ritka alkalom mindkettejüknek, és ezt az örömet szeretnék átadni majd a közönségnek is. Igazi interaktív, családias hangulatra számítson mindenki, inkább egy közös buli lesz ez, mint egy sima koncert. Ráadásul utána jó eséllyel el is lehet majd csípni egy kis beszélgetésre a testvéreket.
Pápai Jocinak nemcsak fellépőként, hanem ízig-vérig tataiként is különleges lesz a jövő hétvége. Szombaton 8-kor lép színpadra, s mint elárulta, neki a vízzenés koncert olyan, mint egy hazatérés. Nagyon hálás azért, amilyen sokan tavaly is részt vettek a fellépésén, és nagyon jól esik neki, hogy ennyien szeretik, elismerik „a saját hazájában”. Azt is elárulta, hogy óriási vízzenésnek tartja magát, nagyon kedveli a fesztivált, immár évtizedek óta.

Szűr Annamária, kemma.hu