Szipi-sziget, a gyerekbirodalom

Szipi-sziget, a gyerekbirodalom

Idén is várja a családokat a Szipi-sziget a Víz, Zene, Virág Fesztiválon. A legkisebbek vidámparki játékokon játszhatnak, a nagyobbacskák a Mesterségek Sátrában kézműves programokba kapcsolódhatnak be. Ha játék közben megéheznek, az Ireks pékjeinél elkészíthetik és elfogyaszthatják kedvenc sütijüket is.

Az idei programot hangulatos állatkert is színesíti. A négylábúakat simogatni is lehet, sőt, a legbátrabbak etethetik a lámát, vagy a rackát. A meséből is előkerül két iciri-piciri ökröcske… Különleges látvány tárul azok elé, akik hőlégballonnal emelkednek a páratlan szépségű tatai Öreg-tó fölé. A Családok éve – Szipi Játékszín elnevezésű színpadon az Alma együttes és az Apacuka koncertje, báb előadások, zsonglőrök és táncház is várja a gyerekeket és szüleiket.  A 25. Víz, Zene, Virág Fesztivál alkalmából pénteken és szombaton kora este Jubileumi Táncgálát láthatnak az érdeklődők. A házigazda csoportokon kívül tehetségkutatók és versenyek elismert csapatai és énekesei okoznak majd örömteli perceket. A vendégszereplők között ott lesz a paksi Csillag Show Dance is, akik a 2017-es vizes VB-re készített koreográfiájukkal köszöntik a 25 éves Víz Zene Virág Fesztivált. Különleges koreográfiákkal készül a budapesti Cool Dance, a pápai Balance Dance, a tatai Primavera és Aréna, a lábatlani Elite, a nyergesi Totál és a bábolnai Tiamo is. Az énekesek között Pap Nóra, Szabó Dávid és a műsorvezető Simon Zoltán is rutinos musical szereplők, és közös dallal is készülnek a tatabányai Dallam Hangja Tehetségkutató Verseny győztesei.

Készülünk meglepetéssel is, a Művelődési háznál lévő főkapu széles utcáján flashmob várja a fesztiválozókat, aki megérkezik, hamar az események középpontjában találja magát. Az érkező vendégek találkozhatnak az Aréna Zumba tagjaival, a tatabányai Bányász Mazsorettekkel, a Happy Dance R&R táncosaival, a Naszályi Mazsorettekkel, a Los Ballos Special művészeivel, vagy a tatai Bringa Foci csapat meglepetés produkciójával. Jelszó: fesztivál a kapu mögött!

Eredményhirdetéssel is készülünk pénteken 17 órakor, a Szipi, a szupi kutya meseillusztrációs rajzverseny kapcsán. Szipi kutya igaz történetét Felner István Richárd jegyezte le. A kalandok ihlette rajzversenyre óvodás és iskolás korú gyerekek küldték be pályázataikat, összesen 108-at, amelyet szakértő zsűri értékelt az elmúlt napokban. Az ünnepségen Sulyok Teréz, festőművész, a zsűri elnöke díjakat ad át a nyertes alkotóknak. A gyerekek találkozhatnak a mese írójával, Felner István Richárddal és a meséből napokban elkészült hangoskönyv mesélőjével, Simon Zoltánnal is. A legjobb alkotásokat a Szipi-centrumban mindenki megtekintheti majd.

Azok a gyerekek, akik sötétedés után is fent maradhatnak, szombat este 21.00 órakor Tűz-show címmel láthatnak izgalmas produkciót. Lesznek repülő, pörgő, égő buzogányok és hozzá nagyon ügyes zsonglőrök. A Los Ballos Special produkció előadói Németországból, a gerlingeni Robert Bosch Gimnáziumból érkeznek hozzánk, vezetőjük Michael Volz. 2007 óta Alex Bopp, a stuttgarti profi-zsonglőr is velük dolgozik, a csoport menedzsere Lars Maier. „Négy elem” című előadásuk pénteken és szombaton látható a Családok éve Gyermekszínpad / Szipi Játékszín műsorában.

Fontos tudnivaló még, hogy a Szipi-sziget játékai a meghirdetett időkeretben ingyenesek. Pénteken 16-20 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10-16 óráig.

A Családok éve Gyermekszínpad / Szipi Játékszín teljes programját olvashatod itt!