Különleges tételek, sajtok, sonkák és hangulatos zene a Borvárban

Különleges tételek, sajtok, sonkák és hangulatos zene a Borvárban

Páratlan történelmi díszletet nyújt a tatai vár a Víz, Zene, Virág Fesztivál borudvarának, ahol meghitt hangulatban kóstolhatjuk a Neszmélyi Borvidék legkitűnőbb tételeit az egész programsorozat alatt. Az olyan nagy nevek, mint a Kősziklás és a Hilltop borászatok ugyanúgy jelen lesznek a Borvárban, mint a feltörekvő kisebbek, a Hauzer Bormanufaktúra vagy a Fülöp Pince. A Tatára látogató neves borászok nemcsak a vidék legjobb borait kínálgatják, hanem mesélnek is a neszmélyi borászat több évszázados múltjáról.
És hogy kiknek a borait érdemes még keresni? Ott lesz a Kostel Borház, a Szivek, a Horváth, a Nyitnikék, a Petőcz, a Bősze, a Gelbmann, a Simecz és a Turay pincészet is. De vendégek is jönnek, idén a tokaji Holdvölgy és a villányi Jackfall segítségével tekintünk ki más borvidékekre is.

A nemes nedűk mellé idén sajt és sonka különlegességek is dukálnak a Gusto jóvoltából, és hogy a látvány szintjén is a gasztronómiánál maradjunk, egy-egy gasztroshow keretein belül az érdeklődők megismerkedhetnek az ehető virágokkal is.

A Grundfos várszínpadon és a borudvar pódiumán a bor és a virágok mellé nagyon jó zenéket is szolgáltatnak: játszik a Budapest Klezmer Band, fellép Gerendás Péter, Zolbert, Tandi Flóra és Miklósa Erika, de ott lesz Deák Bill Gyula is, és az éjszakák folyamán több sztár DJ.

Fontos információ az is, hogy a fenntarthatóság jegyében a Borvárból száműztük a műanyag poharakat, azaz csakis üveg-, vagy különleges, komposztálható pohárból lehet majd bort fogyasztani. Ez utóbbi poharak keményítő tartalmú növényekből, kukoricából vagy cukorrépából készülnek, és teljesen átlátszók. A megújuló forrásokra épülő eljárás rendkívül környezetbarát, az így előállított poharak használat után biológiailag lebomlanak. Aki nem hiszi, járjon utána a Borvárban!