Az ország egyik legcsodásabb Éj Királynője a Vízzenén

Az ország egyik legcsodásabb Éj Királynője a Vízzenén

Mondok Yvette-et is hallhatják, akik eljönnek a Víz, Zene, Virág Fesztivál ingyenes, 0. napjára június 21-én. A szopránénekesnő a csütörtökön 18 órakor kezdődő fesztiválmegnyitót követően lép fel a Román Géza vezette Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara vendégeként, a Fehér Éjszaka jótékonysági rendezvény első koncertjén.

Mondok Yvette 2007-ben szerzett énekművész diplomát a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karán. Repertoárjának ékes elme az Éj Királynője A varázsfuvolából, a Szöktetés a szerájból Konstanzája vagy Donizetti Lammermoori Luciája.  Olyan tenorok oldalán láthatta viszont a közönség, mint a Kossuth-díjas Kiss B. Atilla és Molnár András.
A szoprán életében a 2014-es év fontos fordulópont volt, ekkor figyelt fel hangjára a világhírű zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás, akivel azóta több közös koncertet adtak a Zeneakadémia Nagytermében.
Az énekesnő számos külföldi előadást is maga mögött tudhat. Többek között New Yorkban a new yorki Magyar Színházzal lépett fel, Norwalkban a Crystal Theatre vendége volt. Varnus Xavér nagyszabású zenekari orgonakoncertjének közreműködője. Az Armel Operfesztivál Varázsfuvola produkciójában, valamint a MÜPA A varázsfuvola előadásában is nagy sikerrel alakította az Éj Királynőjének szerepét. Az Érdi Tamás által fémjelzett Klassz a pARTon Fesztiválon, 2015-től a Fesztivál indulásától, állandó művészként lép fel emblematikus szerepével, az Éj Királynőjével és egyéb koncerteken is elvarázsolja közönségét.
2018-ban önálló tematikus koncertsorozatba kezdett, melyet Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművésszel álmodtak meg. Vendégeik között számos művészbarátjuk fellép, Somogyi Anita szoprán, Gaál Wéber Ildikó mezzoszoprán, Szabadi Vilmos, Oláh Vilmos hegedűművészek, Váradi László zongoraművész, Villányi G. András író, költő, műfordító is. Idén ősszel Kínába utazik, ahol Peking mellett Tianjinben és Xiamenben vendégszerepel.

A művésznő a 25. Víz, Zene Virág Fesztivál 0. napján a 120 éves jubileumát ünneplő Tatabánya Város Szimfonikus Zenekarával, Magyarország egyik legrégebben fennálló zenei együttesével lép fel. A zenekar a hagyományokat tiszteletben tartva, ám folyamatos fejlődéssel Tatabánya, Komárom-Esztergom megye, s a térség kulturális palettájának meghatározó szereplője. Mondok Yvette-tel közös koncertjük emlékezetessé teszi majd a jubileumi fesztivál megnyitóját.

 

Forrás: www.mondokyvette.hu