Virágköltemények és ehető virágok a jubileumi 25. Víz, Zene, Virág Fesztiválon

Virágköltemények és ehető virágok a jubileumi 25. Víz, Zene, Virág Fesztiválon

Autók ihlette virágkölteményeket láthat, sőt virágételeket is kóstolhat, aki eljön az idei Víz, Zene, Virág Fesztiválra. A Tatán rendezett virágkötészeti verseny olyan magas színvonalú, hogy ország-világ csodájára jár az itt született virágkompozícióknak. Ennyi szépség egy helyen, és mindez természet adta csodákból, a nyár virágaiból, ritkán látható.

A virágkötő szakma prominenseinek összecsapására kerül sor a jubileumi Víz, Zene, Virág Fesztiválon rendezett virágkötő versenyen, a 2018-as Magyar Kupán Tatán. A versenykiírás követelményei mellett a résztvevőknek az idővel is meg kell küzdeniük, hiszen idén is rendkívül gyorsan kell elkészülniük a kreatív és professzionálisan kivitelezett műalkotásoknak. A versenyzők három feladatot kapnak, melyek közül az egyik munka készen hozható. Az Ünnepi parti-asztaldíszítésre 120 perc, a jubileumi köszöntőcsokorra 60 perc és az otthon elkészíthető virágparaván helyszíni munkálataira 30 perc áll majd rendelkezésükre. A végeredmény látható lesz a Várudvarban illetve a Törökkori átjárónál és környékén.
A remekművek megalkotásához nem elegendő a szakmai fogások, és mesteri technikák ismerete, a legjobb virágkötők egyéniségüket, hangulatukat, vagyis benső világuk egy kis darabját is képesek belekötni a virágcsodákba. A Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete örökös megújulásra sarkallja a virágkötőket, hiszen folyamatosan jelennek meg újabb és újabb technikák, izgalmas kellékek, sőt, még új növényfajok is. Az országos verseny feladatait a VVVMSZE három tagú zsűrije értékeli nemzetközi szabályok alapján. A döntőbíráknak idén sem lesz könnyű dolguk, hiszen a szépségek megítélése a szigorú szakmaiságon túl nagyfokú szubjektivitást is igényel.
Szerencsés a közönség, hiszen nekünk csak annyi dolgunk lesz, hogy befogadjuk a csodás látványt és három napig gyönyörködjünk a nem mindennapi virágkompozíciókban. A fesztivál virágos arca megmutatkozik egyéb helyszíneken is, a Vízzenén kiállított VW T-roc-ok is is virágkompozíciókkal lesznek feldíszítve, és ehető virágokat is lehet majd kóstolni szombaton és vasárnap délután a Borvár színpadán.

Az Országos Bajnokság versenyzői:
Bajerle Bernadett
Bazan Lajosné
Bolykó Dalma
Gerliczki Zoltán
Kovácsné Bognár Beatrix
Kövér Krisztián
Mátrai Adrienn
Rónai Beatrix
Strassz A. Ciri
Tóth Tímea Emese