Fehér Éjszaka – Zenével segítjük a Vakok Állami Intézetét

Fehér Éjszaka – Zenével segítjük a Vakok Állami Intézetét

Több száz látássérült életét teszik könnyebbé azok az eszközök, melyeket jótékonysági koncertek adományaiból vásárolnak a Vakok Állami Intézetében tanulók számára. A közös cél sikeres megvalósítása érdekében a Tatán fellépő zenészek arra kérik a Víz, Zene, Virág Fesztivál ingyenes 0. napjának közönségét, a koncertekre mindenki jöjjön fehér öltözékben.

A fehér bot, a fehér szaxofon és a fehér fények összevont gondolatisága indíttatta el 2017-ben Marcellinával -a 80-as, 90-es évekből ismert énekesnővel- a Vakok Állami Intézete Alapítványa részére a „Fehér Éjszaka” jótékonysági koncertsorozatot. Az első koncerteket a Nádor Teremben és a Stefánia Palotában rendezték, átütő sikerrel. Az eseménysorozat most újabb állomására érkezett. A szerencsés találkozás a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál szervezőivel lehetővé tette, hogy ez a különleges koncert a fesztivál 25. évfordulóján a 0. napon kapjon otthont.
Marcellina ezúttal is kiváló zenészeket lát vendégül: Tatabánya Város Szimfonikus Zenekarát, akik ünnepi komolyzenei koncerttel nyitják meg a Fehér Éjszakát, szólistájukkal Mondok Yvette, szopránénekesnővel egyetemben. A csodás estet a Marcellina Pjt koncertje követi, majd a Jankai Béla vezette B52 zárja rockosabb hangulatban.
Örömmel fogtak össze a muzsikusok, hiszen a nagylelkű koncertsorozat célja nemes; az összegyűlő adományokból számítástechnikai segédeszközöket, olyan okostelefonokat vásárolhatnak, melyek képesek futtatni vakokat segítő app-okat, például beszélő programokat. Terveik közt szerepel kifejezetten látás sérülteknek készült ping-pong asztal vásárlása is. Ezek az eszközök több száz látássérült hétköznapjaiban jelentenek majd könnyebbséget a Vakok Állami Intézetében.

Videók korábbi Fehér Éjszaka koncertekről:„Hunyd le a szemed és lásd mit én
Utazunk az érzelmek fellegén
Felettünk lelkünknek csillaga
Átölel minket a fehér éjszaka”

Marcellina