Biliárdgolyók úsznak majd a tatai tavon

Biliárdgolyók úsznak majd a tatai tavon

Olaszország után a Víz, Zene, Virág Fesztiválon is óriási sikert arathat az a különleges térinstalláció, amely biliárdasztallá varázsolja majd a tatai Öreg-tavat. A Lacus Felix, avagy a Boldogság tava – Riverpool Tatán elnevezésű projektben a víztükör, mint zöld vászon csak illúzió, a golyók viszont igaziak.

Először Szentendrénél a Dunán ringatóztak Vincze Ottó River-pool című alkotásának biliárdgolyói. Ezt követően Olaszországba is eljutott a nem mindennapi műalkotás: Velencében akkora sikert aratott a performance, hogy egy ottani művészeti fesztiválon, már a megnyitó előtt tömegeket vonzott. A művész hajózási ütközőbójákat alakított át óriási biliárdgolyókká. Ezek a víz mozgásának engedve ringatóznak majd a tatai Öreg-tó vizén is, kiváló fotótémát szolgáltatva a fesztiválon szórakozó közönségnek.
Ez esetben azonban az eredeti alkotóelemek megtartása mellett néhány részletében az új környezethez kíván igazodni a vízi biliárd néven is elhíresült alkotás- magyarázta a művész. A kiegészített készlet olyan négy, fehér színű bójával gazdagodik, melyek oldalán egyfelől a Víz, Zene, Virág Fesztivál logója jelenik meg, másfelől a város történelméhez emblematikusan kapcsolható, vagy azzal asszociatívan összefüggésbe hozható, könnyen felismerhető, közismert szimbólumok válnak láthatóvá.