Programok az aprónépnek

A Víz. Zene, Virág Fesztiválon a gyerekek sem unatkozhatnak, hiszen Magyarország legnagyobb családi fesztiváljáról beszélünk! Nézzük, mit ajánlunk a kisebbeknek-nagyobbaknak.

A gyerekek tanyasi állatokkal megismerkedhetnek, és meg is lehet simogatni a kedves kis jószágokat. A Tappancs Állatmenhely jóvoltából izgalmas kutyabemutatókon is részt vehetnek a kicsik (és persze a nagyobbak is), ráadásul a szakemberekkel lehet beszélgetni a felelős állattartásról, az örökbefogadásról. A Szipi-Gyerekszigeteken az (időszakosan) ingyenes vidámparki játékok garantáltan jó mókát kínálnak a gyerkőcöknek, de érdemes lesz megnézni a Bridgestone Várszínpadon, szombaton délelőtt a Kaláka együttes vagy vasárnap délelőtt Gubás Gabi műsorát, de a Családi és Showszínpadon a Szamárfül Projekt és a Kalamajka Bábszínház is családi élményt nyújt. A játékokkal és a szuper színpadi programokon való részvétellel pedig klassz nyereményekhez lehet jutni! Akik kíváncsiak arra, hogy lehet a lisztet életre kelteni, azok az Ireks: Picurka Pékek Ligetében kézműveskedhetnek, valamint Talentum Ökojátszóházban készíthetnek tárgyakat újrahasznosított alapanyagokból.

A már hagyományos Kacsa-futam sem maradhat el: a kis sárga gumikacsák hősies viadalt folytatnak a győzelemért a Várárokban, szombaton és vasárnap 11.30 órakor!

A nagyobb gyerekek és fiatalok szombaton a győri Mobilis természettudományos élményközpont segítségével győződhetnek meg arról, hogy a fizika nem nehéz, unalmas tantárgy, hanem egy rendkívül izgalmas, látványos kísérletekkel gazdagított, tudományos barkácsolásra teret biztosító játék. Vasárnap pedig a Játékos Tudomány interaktív játszótér mintegy 80 játéka biztosít feledhetetlen élményt és használható tudást.

A fiatalok és műszaki érdeklődésűek körében bizonyára nagy tetszést fog aratni a kerékpár-meghajtású kisautó-verseny is, amely szórakoztatva hívja fel a figyelmet a környezettudatos közlekedésre. A különlegességekre fogékony ínyenceknek ajánljuk a kipróbálható „EBRU” papírmárványozási technikát a Művelődési Házban.

A család apraja-nagyja közösen ámulhat a hagyományos Veres Zoltán műrepülő-, illetve a gőzhajó- és légpárnás vízimentő bemutatókon, együtt csodálhatják meg a színpompás szökőkutakat, a Hattyúliget virágkompozícióit, a virágkötészeti Magyar Kupa műremekeit, a tűzijátékot, a pazar orchideák látványát, a vízikarnevált és az idei év szenzációját, a Vár fénnyel való megfestését. Ezt a színpompás látványt egy hangvezérelte technika segítségével tesszük. Kihagyhatatlan program – a rengeteg egyéb látnivaló között! Fesztiválozzunk együtt a gyerekekkel!