Anna & the Barbies

Bomba Romkocsma – Vasárnap – 19:30

A tavalyi évben Részt vettünk minden jelentős hazai fesztiválon, a VOLT fesztivál nagy-színpadon egymást követő második évben léptünk fel. a Művészetek Palotájában bemutatásra került az ÓZ, A CSODÁK CSODÁJA saját adaptációnkban. Második alkalommal szerveztük meg a “Woodstock az Ugaron” néven futó házi fesztiválunkat Ópusztaszeren. Megjelent ötödik – legfrissebb – ‘SZABADESÉS’ című albumunk. 10. születésnapunkat egy nagy szabású koncert show-val ünnepeltük a SYMA csarnokban, ahol bemutatásra került a SZABADESÉS című albumunk. Majd pedig telt házas évzáró koncert a Barba Negra Music Club-ban.

2013-ban az új lemez két száma is az MR2 Petőfi slágerlista élvonalába kerül. A 4kézláb a harmadik, míg a Márti dala feat. Kiss Tibi (Quimby) az első helyezet több héten keresztül. Az ‘ÁNEM!’ című albumunk, Modern Pop Rock kategóriában Fonogram díjat nyert. Több mint 30 hazai fesztivál fellépője voltunk, köztük többnek ‘headliner’ zenekarként. Első alkalommal szerveztük meg a “Woodstock az Ugaron” néven futó házi fesztiválunkat Ópusztaszeren. Rögzítettük ‘Csillagokkal Álmodom’ élő akusztikus lemezünket. Bemutattuk a ‘Csillagokkal Álmodom’ című lemezt a telt házas Barba Negra Music Club-ban. Mi képviseltük Magyarországot a EUROSONIC FESZTIVÁLON Groningrnben.

2012-ben egész évben játszák számainkat a TV-k (MTV, M1, M2, RTL, TV2). Meghívást kapunk az X-faktorba, a zenekar fellép a Megasztárban és többször a LottóShowban és a Sztársávban. Ebben az évben az egyik legtöbbet koncertező magyar zenekar leszünk, önálló koncerteket adunk hazánk nagyvárosaiban és jelen vagyunk minden nagyobb fesztiválon. Két kiemelkedő budapesti bulink a Zöld Pardonban és a Budapest Parkban kerül megrendezésre. Novemberben megjelenik a zenekar 4. nagylemeze ÁNEM! címmel. A november végi lemezbemutató a Barba Negra klubban teltházas.

2011-ben A Class Fm, Neo Fm és az MR2 Petőfi is rotációban sugározza a Gombóc című dalunk. Fonogram díjra jelölik a Gyáva forradalmár albumot: „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában! Az MR2 Petőfi rádióban a Gombóc a slágerlista 5. helyén landol.

2010-ben Felkérést kaptunk az MR2 Petőfi rádiótól, az „Akusztik” műsorukban való részvételre. Az adás júniusban, közvetlenül a májusi kislemez-bemutató után került adásba és a rádió hangtárába, és egyúttal a zenekar repertoárjába is. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy másodjára is a Papp László Sportaréna színpadára léphettünk, mégpedig az A-HA zenekarral megosztva azt. A WAN2 rockzenei magazin címlapképnek választotta a Gyáva forradalmár albumborító képet. Telt ház előtt zajlott a Gyáva forradalmár lemezbemutató-koncert az A38 Hajón! A koncerten a GY.A.R. animációs csoport alkotását, a Don’t fit in számunkra készült 3D-s videoklip premierjét 3D-s szemüvegekben nézhette meg a közönség.