Programok kavalkádja

A tatai esemény messze földön híres arról, hogy a koncerteket nem csak kiegészítik az egyéb kulturális, virág, gyerek, sport és gasztronómiai programok, hanem legalább ugyanolyan súllyal szerepelnek a kínálatban. A Víz, Zene, Virág látogatóinak csak válogatniuk kell tudni a lehetőségek széles tárházából. Ezek közül emelünk ki egy párat a lentiekben.

Magyar Virágkötészeti Kupa

A fesztivál 20. születésnapjára Magyarország legszebb virág alkotásait kapja a Virágkereskedők Szakmai Egyesülettől (VVVMSZE). A szervezet idén a fesztiválon, az Esterházy kastélyban rendezi meg Magyar Virágkötészeti Kupát. A látványos versenyen hazánk legkiemelkedőbb virágkötői mérkőznek meg egy adott témában: A résztvevőknek egy Verdi darabhoz kell alkotniuk virág kompozíciókat, melyben azt a személyes érzést vagy gondolatot kell megjeleníteniük, melyet a mű sugall számukra. Kihagyhatatlan és különleges program a virág szerelmeseinek!

Színvonalas gyerekprogramok

Magyarország legnagyobb családi fesztiválja az egészen picikre is figyel. Az Esterházy kastély parkjában Pirinyó Gyermekházzal és Babahordozó Klubbal várják a babákat és a kismamákat; a Kreatív sátorban mesterség bemutatóval, kézműveskedéssel a nagyobbacskákat; és a KABOLO Artista Iskola Cirkuszi Játszóházában a vagányabbak is kipróbálhatják magukat, mint légtornász vagy zsonglőr. Játszva sajátíthatják el  a gyerekek a környezettudatos gondolkodást a Szabad Levegő Alapítvány programjain, míg az AranyHold sátorban jógával, mozgással, zenével és mókával irányítják a kicsik figyelmét az egészséges és tudatos életvitelre.

KOGART Kiállítás

A Tatai Várban a KOGART kiállítását tekinthetjük meg, mely alapítvány kifejezetten a magyar képzőművészet népszerűsítését tűzte ki céljául. A tatai kiállítás az 1945 utáni magyar grafika egyik legizgalmasabb területét mutatja be, amely amellett, hogy a tradicionális grafika klasszikus technikai eljárásait megőrizte, formailag megújította a műfajt. A fesztivál látogatói beletekinthetnek Kondor Béla egyedülálló életművébe, és olyan további kiemelkedő művészek, mint Kovács Tamás, Szemethy Imre, Deim Pál, Kéri Imre és Borsos Miklós… alkotásain keresztül a 70-es és 80-as évek képzőművészetébe, a figuratív grafika “aranykorába”.

Borudvar

Kóstold meg az Ászár-Neszmélyi Borvidék legjobb borait a fesztivál Borudvarában. A kiváló helyi fehérborok mellett egri, tokaji és szekszárdi pincészetek is felsorakoznak. A baráti borozáshoz a hangulatot a Borudvar, Forrás Rádió Színpad előadói, valamint a Zsigmond Király Borlovagrend borszakértői biztosítják, és az Agrármarketing Centrum-Magyar Turizmus Zrt. támogatja.

Vízi programok

Az Öreg-tó a hajósok otthona, a “Vízzene” az ő ünnepük!  Figyeld a regatták duzzadó vitorláit, a sárkányhajók száguldását a vízen! Az este árnyait a látványos vízikarnevál lampionjai világítják meg! Ámulj Veres Zoltán lélegzetelállító légi mutatványain, csodáld meg a hagyományos tűzijáték fényeit. A 20. jubileumra víziszínpaddal, valamint vasárnapi légibemutatóval is készülünk!